ABD'den son dakika açıklaması... ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, cezaevinden çıkan ancak ev hapsi devam eden ABD'li rahip Andrew Brunson ile telefonda görüştüğünü açıkladı. Pence gün içinde yaptığı ilk açıklamada, rahibin ABD’ye geri dönmesini sağlamak için ABD Başkanı ve tüm yönetimin çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Pence bu sözlerinin üzerinden saatler geçmeden skandal bir açıklamada bulundu. AP'nin son dakika duyurduğu habere göre Pence, rahip Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulayacağını söyledi.

Terör örgütleri FETÖ/PDY ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla 2016'dan beri cezaevinde bulunan Brunson'ın tutukluluğu dün ev hapsine çevrilmişti.

[old_news_related_template title="ABD'li rahip Brunson'a ev hapsi" desc="Terör örgütleri FETÖ/PDY ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla tutuklu bulunan ve 35 yıl hapsi istenen ABD'li rahip Andrew Craig Brunson hakkında, sağlık sorunları gerekçe gösterilerek adli kontrolle 'ev hapsi' kararı verildi. Kararın ardından Brunson adli kontrol şartıyla tahliye edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/brunson-aa-2_16_9_1532534016.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/abdli-rahip-brunsona-ev-hapsi-2540278/"]

TRUMP'TAN KÜSTAH AÇIKLAMA

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump da, dün tahliye edilip hakkında adli kontrolle ev hapsi kararı verilen ABD'li rahip Andrew Brunson hakkında açıklamada bulundu. Trump, “ABD, Türkiye’ye Brunson’un uzun süreli tutukluluğu için büyük yaptırımlar uygulayacak” ifadesini kullandı.

ekran-alintisi

Trump, Twitter’dan şu açıklamayı yaptı;

"ABD, Türkiye'ye büyük Hristiyan, aile adamı ve mükemmel bir insan olan Pastör Andrew Brunson'un uzun süreli tutukluluğu için büyük yaptırımlar uygulayacak. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı!"