ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Kanada'dan Washington'a dönerken, uçakta bulunan basın mensuplarına gündemdeki sıcak konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

Tillerson, Türkiye-Suriye sınırına yerleştirileceği iddia edilen ve YPG'nin iskeletini oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nden (SDG) oluşan 30 bin kişilik "sınır gücü" konusunda çok net ifadeler kullandı. "ABD'nin böyle bir planı ve isteği yoktur. Türkiye'nin bu konuda verdiği tepkileri neden verdiğini anlıyoruz ve bir açıklama borçluyuz" diye konuşan ABD Dışişleri Bakanı, "Konu yanlış aktarıldı ve bazı kişiler de yanlış ifadeler kullandı" dedi.

[old_news_related_template title="Son Dakika.. ABD'den geri adım" desc="ABD Suriye konusunda geri adım attı: Suriye'de sınır gücü kurulmayacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/pentagon.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-abdden-geri-adim-2178589/"]

 

Tillerson, ABD'nin Suriye'deki "özgürleştirilmiş bölgelerde" yerel güçlerin güvenliği sağlamasından yana olduklarını belirtti.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... Erdoğan'dan NATO ile 'YPG Ordusu' görüşmesi" desc="Ankara'dan bir son dakika haberi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurulması planlanan YPG Ordusu'yla ilgili NATO Genel Sekreteri ile bir görüşme gerçekleştirdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/erdogan-telefon.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-haberi-erdogandan-nato-ile-ypg-ordusu-gorusmesi-2176697/"]