Rus vatandaşı olan ve pasaportunu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in elinden alan ABD’li aktör Steven Seagal, bir reklam filminde yer aldı. Seagal, reklamda kendisine saldıran bir gruptan cep telefonuyla İngilizceden Rusçaya çevirdiği sözleriyle kaçabildi.

[old_news_related_template title="Rusya için flaş iddia: Binlerce kişi aldı" desc="Rusya'nın, binlerce Kuzey Koreli'ye çalışma izni vererek ülkeye girişlerine müsaade ettiği ve nükleer programı nedeniyle ambargo uygulanan Pyongyang'a yönelik Birleşmiş Milletler (BM) yaptırımlarını ihlal etmiş olabileceği öne sürüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/kore-rusya-shutter_16_9_1533270732.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/rusya-icin-flas-iddia-binlerce-kisi-aldi-2555175/"]

Steven Seagal'ı İngilizce-Rusça çeviri 'kurtardı'


Duyuruyu Facebook üzerinden yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Seagal'ın yeni atamayla üstleneceği temel görevin, Rusya ve ABD'nin insani alandaki ilişkilerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak olduğunu kaydetti.

Açıklamada ayrıca Seagal'ın, parasal karşılığı öngörülmeyen ‘sosyo-politik bir unvana' sahip olacağı vurgulandı.

Metinde, "Uluslararası uygulamalarda bu görev, Birleşmiş Milletler (BM) iyi niyet elçilerinin görevleriyle benzerlik gösteriyor" ifadesine yer verildi.

Sputnik'e konuşan Steven Seagal ise, Moskova ile Washington arasındaki ilişkilerin iyileşmesi için elinden gelen her şeyi yapma niyetinde olduğunu belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndansa konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.