Ünlü kadın dergisi Cosmopolitan, Ekim 2018 İngiltere baskısının kapağına 33 yaşındaki ABD'li tanımış 'büyük beden model' Tess Holliday'i taşıdı.

Kapakta yeşil bir mayoyla boy gösteren ve öpücük yollarken poz veren 136 kilogram ağırlığındaki Holliday'in yanındaki başlıkta "Bir süper model kükredi: Tess Holliday ondan nefret edenlerin k.çını öpmesini istiyor" ifadeleri yer aldı.

dergi-obez-instagram

Derginin Holliday'i kapağa taşıması birçok kişi tarafından kendi vücuduyla barışık olmak ve çeşitlilik gibi alanlarda olumlu bir katkı olarak kabul edilirken kimileri de kararı 'obeziteyi normalleştirdiği' gerekçesiyle eleştirdi.

Ancak Holliday derginin kapağına konulmasını 'inanılmaz bir fırsat' diye niteledi.

Twitter'dan açıklama yapan Holliday, "Eğer küçük bir kızken bu kapağı görseydim hayatımı değiştirebilirdi" ifadelerini kullandı.

Holliday ayrıca, "Benim İngiliz sağlık hizmetleri servisine yük olduğumu söyleyen herkese şunu söylüyorum: Ben ABD vatandaşıyım, o nedenle büyük k.çım hakkında endişelenmenize gerek yok. Bunun yerine bu gösterişli derginin kapağında yer almamın sizin dar fikirli hayatınızı nasıl etkilediği konusunda ve ne kadar berbat insanlar olduğunuz konusunda endişe edin" dedi