ABD’li bazı kongre üyeleri, ABD’nin Suriye’den çekilme kararına tepki gösterirken, karardan memnun olan siyasetçiler de oldu. Trump’ın güçlü destekçilerinden olan Cumhuriyetçi kıdemli Senatör Lindsey Graham, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Suriye’den çekilmenin, ABD için bölgede ve dünyada yıkıcı sonuçlar doğuracağını ileri sürerek, “Amerika’nın çekilmesi, IŞİD, İran, Esad rejimi ve Rusya için büyük bir kazanç olur” ifadesini kullandı.

Colarado Senatörü Cory Gardner da paylaşımında Trump’a, çekilme kararını bir an önce durdurması ve ABD ulusal güvenliğini koruyan Suriye
stratejisine ilişkin kongreye danışması çağrısında bulundu. ABD medyasına konuşan Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio ise kararın
şaşırtıcı olduğu kadar gelecek yıllarda ve aylarda önemli yansımaları olacak büyük bir hata olduğunu ileri sürdü.

Kentucky Senatörü Rand Paul, Trump’ın sosyal medya hesabından yaptığı, “Suriye’de bulunmamızın tek nedeni olan IŞİD’i yendik” açıklamasını paylaşarak, “Galibiyeti ilan eden ve askerlerimizi savaştan çıkaran bir başkan gördüğümden dolayı mutluyum” değerlendirmesinde bulundu.

Bob Corker. Bob Corker.


Öte yandan, ABD Temsilciler Meclisi üyesi Ted Lui, alınan karardan memnun olduğunu belirterek, “Ne Obama ne de Trump yönetiminin stratejisi yok. İki yönetim de neden Suriye’de bulunduğumuzu, nihai devletin ne olacağını ve nasıl başarabileceğimizi açıklayamaz” ifadelerini kullandı.