Terör örgütü YPG'den Suriye güçlerinin Afrin'e girmesi ile ilgili bir açıklama daha geldi. Reuters'a konuşan örgütün üst düzey ismi Suriye ile henüz bir anlaşmaya varılmadığını iddia etti ancak kendilerinden Suriye'ye "sınırları koruyun" çağrısı yapıldığını itiraf etti.

Suriye ajansı SANA başta olmak üzere bazı yayın kuruluşları, YPG ile Suriye arasında anlaşmaya varıldığını ve rejim yanlısı güçlerin "birkaç saat içinde" Afrin'e geçeceğini duyurmuştu.

ÇAVUŞOĞLU "TÜRK ASKERİNİ KİMSE DURDURAMAZ" DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konuyla ilgili olarak; Suriye ordusu Afrin'e girdiği takdirde "kendilerini kimsenin durduramayacağını" söylemişti. Çavuşoğlu, "Rejim buraya PKK ve YPG'yi temizlemek için girerse, sorun yok. Rejim buraya PKK ve YPG'yi korumak için girerse bizi kimse durduramaz. Bu Afrin için de geçerli, Fırat'ın doğusu için de geçerli, Menbiç için de geçerli” demişti.

[old_news_related_template title="Son dakika... YPG ile Suriye ordusu anlaştı mı? O iddialara yanıt" desc="Afrin'den gelen son dakika haberlerine göre Suriye hükümeti ile terör örgütü YPG/PYD'nin Suriye ordusu ile anlaştığı iddia edilmişti. Terör örgütü YPG/PYD'den, Suriye rejimine bağlı güçlerin Afrin'e gireceği yönündeki haberlere açıklama geldi. Örgüt, Şam'la bir anlaşmanın söz konusu olmadığını iddia etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/pyd_16_9_1519049505.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-teror-orgutunden-suriye-ile-anlasma-aciklamasi-2231669/"]