Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinin ardından bugün Köln'e geçen Erdoğan'ın katılacağı cami açılışı nedeniyle polis Köln'de yoğun güvenlik önlemleri aldı.

[old_news_related_template title="Türk basınının kaçırdığı ayrıntıyı Almanlar yakaladı... O ifadeyi ilk kez kullandı" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Merkel arasındaki dünkü görüşme Alman basınının gündeminde. Türk basınının dikkatinden kaçan bir ayrıntıyı Almanlar yakaladı. Almanya Başbakanı Merkel, daha önceki açıklamalarının aksine FETÖ tabirini ilk kez kullandı. DW Türkçe'nin haberinde Alman siyasetçilerin genelde Gülen yapılanması tabirini kullandığı belirtilirken, Merkel'in FETÖ demesinin şaşırtıcı olduğu vurgulandı. Öte yandan görüşmeye ilişkin analizde ortak basın toplantısında verilen mesajlar, insan hakları gibi konularda anlaşmazlıkların sürdüğü, ancak tarafların bu anlaşmazlıklara rağmen ekonomi, enerji, güvenlik gibi alanlarda işbirliğini devam ettirmek istediği şeklinde yorumlandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/merkel-reuters-2_16_9_1538217340.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/aaa-3-2652859/"]

3 binden fazla polisin görev yaptığı cami civarında Erdoğan yanlılarının toplanmasından sonra Köln polisi sosyal medya üzerinden de uyarı ve açıklamalar yayınladı. Farklı dillerde yayınlanan mesajlar arasında Türkçe'nin de olması dikkat çekti.

polis-alman

"İTİŞİP KAKIŞMAYIN"

Twitter mesajlarında DİTİB ve Merkez Camii'nin bulunduğu Ehrenfeld semtinde toplanan Erdoğan yanlılarına da seslenen polis, mesajlarından birinde "Kapatılan bölümün ön kısmında bulunan insanlar için çok az alan bulunmakta. Sizin kendi güvenceniz için itişip kalkışmayın, mesafe bırakın" dedi.