Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün başlayacak olan Almanya ziyareti, ülkenin bir numaralı gündemi oldu... New York'tan Almanya'ya geçecek ve burada temaslarda bulunacak Erdoğan, ziyareti öncesinde ülkenin çok okunan gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung'a (FAZ) bir makale yazdı.

Erdoğan, iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerde, "yeni bir sayfa açma" çağrısında bulundu. Erdoğan, "İlişkimizi karşılıklı çıkarlara dayalı ve akılcı olmayan korkulardan uzak bir rasyonel yoldan sürdürme görevimiz var" derken, ABD’nin uygulamaya koyduğu yüksek gümrük vergilerine dikkati çekti ve omuz omuza mücadele çağrısı yaptı.

Köln Belediye Başkanı, cami açılışına katılmayacağını açıkladı. Köln Belediye Başkanı, cami açılışına katılmayacağını açıkladı.

MAÇLAR İÇİN POLİS KALMADI


Doğu Almanya derbisi olarak nitelenen Halle FC ile Hansa Rostock arasında Cumartesi günü oynanacak olan 3. Lig maçı, Erdoğan’ın ziyaretine ayrılan güvenlik yüzünden ertelendi. Bu karşılaşma için yeterli kadar polis gücü ayrılamayacağı belirtilirken, Çarşamba günü oynanması planlanan Cottbuss maçı da aynı gerekçeyle ertelenen Hall FC, iki kararın da kendilerine bulmasına tepki gösterdi. Hansa Rostock’tan da karara tepki geldi.

BERLİN'DE CASUS İDDİASI



Alman kamuoyu, futbol maçlarındaki ertelemeyi tartışırken, Berlin’de görevli bir polise, “Türk istihbarat servisine bilgi aktarmak ve casusluktan” soruşturma başlatıldı. Tagesspiegel Gazetesi, kimliği ve vatandaşlığı açıklanmayan bu polisin, Berlin’deki muhalifler ve burada iltica talep edenler hakkında MİT’e bilgi sızdırdığının tespit edildiğini yazdı. Alman güvenlik birimlerinin polisi gözlem altına aldığı duyuruldu. Haberde ayrıca, Türk gizli servisinin Alman görevliler arasında bu işler için kaynak arayışında olduğu vurgulandı ve bununla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi. Berlin İçişleri Senatörü Andreas Geisel’in konudan bilgisi olduğu, bizzat ilgilendiği, ancak bir detay vermediği öğrenildi.

2017 yılında da, Hamburg’da 32 yaşındaki bir Türk vatandaşı MİT’e muhaliflerle ilgili bilgi sızdırmakla suçlanmış ve iki yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.


BELEDİYE BAŞKANI AÇILIŞA GELMEYECEK



Erdoğan’ın, Cumartesi günü Köln’de yapacağı DİTİB Camii açılışı ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı... Köln Anakent Belediye Başkanı Henriette Reker, açılış törenine katılmayacağını açıkladı. Reker'in kararını değiştirmemesi durumunda, törene üst düzey Alman yetkili katılmayacak.