Seçim kampanyasını Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmemesine yönelik vaatlerle şekillendiren Alman siyasetçiler, aylar sonra yeni kabineyi kurmayı başardı. Koalisyon hükümetinde kabine göreve bu hafta başladı. Ülkenin çok okunan gazetelerinden Bild, Almanya'nın yeni İçişleri Bakanı Horst Seehofer ile röportaj yaptı. Bugün yayınlanan röportajda Seehofer tartışma yaratan açıklamalarda bulundu.

2010 yılında dönemin Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un ılımlı yaklaşımı ve "İslamiyet Almanya'nın bir parçasıdır" açıklamasının ardından Seehofer, ülkede din özgürlüğüne karşı sert açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta Almanya'nın başkenti Berlin'de DİTİB'e ait bir caminin kundaklanmasının ardından açıklamalarda bulunan Seehofer, "İslamın Almanya'da yeri yok. Elbette burada yaşayan Müslümanlar Almanya'ya ait. Almanya kendi alışkanlıklarını ve geleneklerini kaybetmemeli. Merkezde Hıristiyanlık var. Benim mesajım şu: Müslümanlar bizimle yaşamalı, yanımızda ya da bize karşı yaşamamalı" dedi.

[old_news_related_template title="Berlin'deki Türk camisine kundaklama şüphesi" desc="Almanya'nın başkenti Berlin’de Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Koca Sinan Camii’nde yangın çıktı. Deutsche Welle'nin aktardığı haberde görgü tanıkları üç kişinin camiyi kundakladığı iddia edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/03/iecrop/ditib-reuters_16_9_1520775003.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/berlindeki-turk-camisine-kundaklama-suphesi-2280661/"]

Almanya'da yaklaşık 4.4 ile 4.7 milyon arasında Müslüman yaşıyor. Resmi rakamlara göre Almanya'da yaşayan Müslümanların büyük bir çoğunluğu Türkiye kökenli ve yaklaşık 1 milyon göçmen 2015'ten itibaren Orta Doğu'dan geldi.