Türkler’in yoğun olduğu Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti’nin Siegburg kentinde, orta yaşın üzerindeki bir Türk teyzenin düğünde, elinde silahla ateş etmesi şaşkınlık yarattı.

Siegburg polisi, Türk teyze ile havaya ateş eden diğer Türkler’in fotoğraflarını kamuoyuna dağıttı ve Siegburg polisi, Türk teyze ile havaya ateş eden diğer Türkler’in fotoğraflarını kamuoyuna dağıttı ve "Tanıyanlar bizi arasın" diyerek yardım istedi.


HAVAYA SIKTI, MUTLU OLDU

Düğün elbiseleri giyen, mutlu bir yüz ifadesi olan başörtülü teyzemizin elindeki silah, polisi alarma geçirdi. Aylardır süren aramalarından bir sonuç alamayan Siegburg polisi sonunda "Bu kadını tanıyan varsa, lütfen bizi arasın. Hakkında huzuru bozmaktan ve silah taşıma yasağa yasasına aykırılıktan soruşturma var" diyerek kamuoyuna çağrıda bulundu.

silahli-genc

APARTMAN ÖNÜNDE TOPLU ATEŞ

Olayın, 29 Nisan 2018 günü saat 14.20 sıralarında, kentteki çok katlı bir apartmanın önünde yaşandığı belirtildi. Düğün konvoyundaki kadınla birlikte, bazı gençlerin de toplu olarak havaya ateş ettiği belirtildi. Silahların hangisinin gerçek, hangisinin kuru sıkı veya gaz tabancası olduğunun henüz netleşmedi. Ancak her ne olursa olsun, silah yasağına aykırılık bulunduğu da vurgulandı.

havaya-sikanlar

Olayın, bölgede yaşayanlarca fotoğraflandığı belirtilirken silahlı teyze ile genç adamı ve diğerlerini tanıyanların, (0049) 02241 541-3121 no’lu telefondan polisi aramaları rica edildi.