Binali Yıldırım, dün katıldığı bir etkinlik sonrasında açıklamalarda bulunmuş ve Yunanistan'ın Didim açıklarında Yunan bayrağı diktiğini fakat Türk Sahil Güvenlik ekiplerinin bir operasyon düzenleyerek bayrağı indirdiğini söylemişti. Yıldırım'ın bu açıklamalarının ardından Yunan makamlar olayla ilgili inceleme başlattıklarını açıklarken bugün Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'la doğrudan temasta olan Alternatif Savunma Bakanı olarak görev alan Fotis Kouvelis konuştu.

Radyo kanalı Thema'ya konuşan Kouvelis, "Türkiye sahil güvenlik birimleri ya da özel ekiplerin bayrağı indirdiğine dair bir olay yok. Bayrağın bu şekilde kaldırılmadığını söyleyebilirim" dedi. Kouvelis, Yıldırım'ın açıklamalarıyla ilgili olarak "Tansiyonu yükseltiyor. Bölgede Türk helikopteri uzaklaştırmayı başardık. Belki Türkiye bu 'haber' ile kendileri için negatif bir durumu ortadan kaldırmak istemişlerdir" yorumunu yaptı.

[old_news_related_template title="Bayrak krizinde Yunanistan'dan ilk açıklama" desc="Didim açıklarındaki kayalıklara bir grup Yunan'ın, Yunanistan bayrağını diktiğinin ortaya çıkmasının ardından Atina'dan ilk açıklama geldi. Fournoi Korseon valisi Ioannis Maroussis, newsbomb.gr'e konuştu. Yetkili, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını ve Yunan bayrağının olup olmadığına dair incelemelerin sürdüğünü açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/yunanbayrak-protagon_16_9_1523875992.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/bayrak-krizinde-yunanistandan-ilk-aciklama-2353742/"]