Facia, önceki gün Kenya’nın Nakuru eyaletinde meydana geldi. Bazı yerleşim birimleri, günlerce yağan şiddetli yağmur nedeniyle çöken barajın sularının altında kaldı ve Kenya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalarda en az 47 kişinin hayatını kaybettiği ve 2000’den fazla kişinin de evsiz kaldığı ifade edilmişti.

Bugün bu faciayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Ülkedeki özel barajları denetleyen ve idare eden Su Kaynakları Yönetim Ajansı, taşan barajın resmi belgelerinde eksik olduğunu duyurdu. Kuruluşun sözcüsü Elizabeth Luvonga, "Onların resmi kayıtlarının olması gerekiyordu fakat bütün incelemelerimize rağmen onların bize kayıt olmadığını fark ettik. Aynı bölgedeki diğer barajların da izinlerinin olmadığını belirtebiliriz. Dolayısıyla bu barajların yasa dışı olduğunu vurgulamak istiyorum" dedi.

kenya-sular-reuters

Barajda tamirat çalışmaları sürerken, faciadan kurtulan vatandaşlar civar yerleşimlere taşınmaya başladı. Kenya’da Mart ayından bu yana gerçekleşen su baskınlarında 130’dan fazla kişi hayatını kaybederken, 200 binden fazla kişi de evsiz kaldı.