İran'dan gelen üzücü kaza haberi Türkiye'yi yasa boğdu... Kazadan yaklaşık 1 saat sonra uçağın Başaran Holding'e ait olduğu ve uçakta bulunan 3'ü mürettebat toplam 11 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Uçakta bulunanların ise Dubai'ye bekarlığa veda partisine gittiği ortaya çıktı.

basarana

Uçakta bulunan Hüseyin Başaran'ın kızı Mina'nın bekarlığa veda partisi düzenlediği ve 7 arkadaşıyla birlikte hafta sonunu Dubai'de geçirdiği belirtildi. Metgraf Matbaacılık'ın sahibi Murat Gezer'le nişanlı olan Mina Başaran'ın bekarlığa veda partisine Dubai'ye gittiği öğrenildi.

minabasaran

Genç kadının bekarlığa veda partisi için Dubai'ye gittiği açıklanırken, Mina Başaran'ın kazadan saatler önce arkadaşlarıyla çekilen fotoğraflarını sosyal medya platformlarına yüklediği görüldü.

minaa
Uçakta bulunan yolcular arasında Zeynep Coşkun, Ayşe And, Burcu Urfalı, Aslı İzmirli, Liana Hananel, Jasmin Baruh, Sinem Akay bulunduğu belirtilirken kaptan pilotun Beril Gebeş olduğu açıklandı. Uçaktaki yardımcı pilotun da kadın olduğu ifade edildi.

Sinem Akay'ın Casa di Denim markasının kurucusu olduğu belirtilirken, Ayşe And'ın klinik psikolog, Burcu Urfalı'nın Bug Uniform'un kurucusu olduğu ve kurumlara üniforma tasarladığı öğrenildi.

Aslı İzmirli'nin İstanbul'da bulunan Gia Jewels'ı kurduğu ve mücevher tasarımı yaptığı öğrenilirken, Liana Hananel ise bikini tasarımları yapıyordu. Jasmin Baruh'un da Baquette Jewellery isimli tasarım şirketini kurduğu ifade edildi.

mian

Başaran Holding'e ait çift motorlu Challenger 604 tipi uçak Kanadalı Bombardier imzası taşıyor ve 12 kişilik yolcu kapasitesi var.

[old_news_related_template title="Ünlülerin tasarımcısı da kazada hayatını kaybetti" desc="İran'dan gelen üzücü kaza haberinin ardından hayatını kaybedenlerin de kimlikleri belirlendi. 3'ü mürettebat 11 kişinin hayatını kaybettiği ve Başaran Holding'e ait uçakta bulunan yolculardan birinin de ünlülerin tercih ettiği bikini markası Lily & Rose'un kurucusu Liana Hananel olduğu açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/03/iecrop/kadin-6_16_9_1520789074.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/unlulerin-tasarimcisi-da-kazada-hayatini-kaybetti-2280879/"]