Belçika'da oy kullanma skandalı devam ediyor. Bürüksel'de yaşayan Şengül Erdoğan isimli Türk vatandaşı, 24 Haziran seçimleri için yurt dışı oylarının kullanılmaya başlamasının ardından Bürüksel'de sandığa giderek oyunu kullandı. Ancak Erdoğan'ın daha sonra Türkiye'ye gelerek bir kez daha oy kullandığı iddia edildi. Yaşanan bu skandala tepkiler sürerken Belçika'da yeni bir olay daha yaşandı.

[old_news_related_template title="'İki kez oy kullandım' diyen kadın gözaltına alındı" desc="Bürüksel'de yaşayan Şengül Erdoğan isimli Türk vatandaşı, 24 Haziran seçimleri için yurt dışı oylarının kullanılmaya başlamasının ardından Bürüksel'de sandığa giderek oyunu kullandı. Ancak Erdoğan, daha sonra da Türkiye'ye gelerek bir kez daha oy kullandığı iddia edildi. Şengül Erdoğan, oy kullanma anlarını da facebook'tan paylaştı. Sosyal medyada yayılan ve haberlere de konu olan Erdoğan'la ilgili açıklama yapan YSK Başkanı Sadi Güven, 'iki kez oy verdiği iddia edilen şahıs gözaltına alındı' dedi. Erdoğan'la ilglil bir açıklama da CHP'den geldi. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Sandık Gücü sorumlusu Mehmet Ali Çelebi ise konuya ilişkin “Dostlar bugün iki yerde (yurtiçi ve yurtdışı) oy kullanan gurbetçi ile ilgili birçok mesaj aldım. İncelendi: İki yerde oy kullanma söz konusu değil, Brüksel’de yalnızca fotoğraf çektirmiş, cezai işlem yapılmıştır” mesajını paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/ciftoy_16_9_1529477983.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/iki-kere-oy-kullanan-kadin-gozaltina-alindi-2475511/"]

SÜRE DOLMASINA RAĞMEN DEVAM ETTİRDİ

Yüksek Seçim Kurulu, Belçika’daki seçmeler için oy verme işlemini 15-19 Haziran olarak ilan etmişti ve bu süre dün (19 Haziran) saat 21.00’da sona erdi.  Ancak sosyal medyada yayımlanan bir video yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. 'Expose' isimli Facebook hesabının paylaştığı videoda, Belçika’da saat 21.20 sıralarında seçmenlerin oy vermek için alınmaya devam edildiği ileri sürüldü.

"BEN SANDIK BAŞKANIYIM, AÇIYORUM"

Videoda yaşanan olaya vatandaşlar tepki gösterirken sandık başkanı olduğunu ifade eden bir kişi, görüntü alınmasına itiraz ediyor. Yine sandık başkanı olduğunu ileri süren aynı kişi, saatin 21.20 olduğunu kabul ederek, “Ben sandık başkanıyım ve açıyorum” ifadelerini kullanıyor.