BEYRUT/ SÖZCÜ

Başbakanlık Yunus Emre Enstitüsü’nün Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Kadem Musiki Topluluğu’nun Lübnan’ın başkenti Beyrut ve tarihi kentlerinden Sayda’da ki konseri büyük ilgi gördü. Enstitünün Beyrut Müdürü Reha Ermumcu da, kanunuyla musiki topluluğuna eşlik etti. Kadem musiki topluluğunun gösterisini Büyükelçilik çalışanları da izledi.

 

Gösteriyle ilgili olarak konuşan Enstitü Müdürü Reha Ermumcu, “Kadem Musiki Topluluğu, Beyrut’te ve Osmanlı döneminde Sayda’da yaptırılan tarihi bir handa tasavvuf gecesi düzenledi. Sayda’da ilk kez böyle bir etkinlik düzenledik. Büyük ilgi gördü. Büyük mutasavvıf, mütefekkir ve şair Mevlana Celaleddin Rumi'den ilham alınarak organize edilen geceye,
İstanbul Sultan Ahmet Camii'nin iki müezzini de katıldı. Çeşitli musiki eserlerini seslendiren gruba semazenler de sema gösterileriyle eşlik etti. Beyrut ve Sayda kentinde gerçekleşen iki etkinliğe, Lübnan'daki Türk Büyükelçiliği temsilcileri, Yunus Emre Enstitüsü çalışanları ve Lübnan vatandaşları katıldı” dedi.