Bilim insanları, 2013 yılında Mısır'da bulunan taşın, iki yıl süren incelemeler sonucu dünya dışından geldiğini keşfetmişti. Yapılan yeni araştırmalar, uzaydan gelen taşların "bilinenden daha da uzaylı" olabileceğini ortaya koydu.

Hypatia adı verilen taş parçacıklarının nereden gelmiş olabileceğini keşfetmek amacıyla taşın içindeki mineralleri inceleyen bilim insanları, bulunan maddelerin güneş sisteminde yer almadığını keşfetti. Witwatersrand Üniversitesi Yerbilimleri Okulu Profesörü ve araştırmacı Marco Andreoli, "Hypatia'nın dünya dışından geldiğinin anlaşılması, dünya genelinde bir sansasyon yaratmıştı; ancak, yeni araştırmalar, taş hakkında bilinmeyen daha birçok şey olduğunu gösteriyor" dedi.

[old_news_related_template title="Bilim insanları şaştı kaldı: Marslı çocuk" desc="Rusya'nın Volgorad şehrinde yaşayan Boriska Kipriyanovich isimli çocuk, doğmadan önce Mars'ta yaşadığını öne sürdü. Kipriyanovich’in iddiası ve uzay konusunda yaptığı konuşmalar bilim adamlarının kafasını karıştırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/marsli.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/marsta-yasadigini-iddia-etti-bilim-insanlarinin-kafasi-karisti-2081385/"]

Yeni araştırmanın lideri Jan Kramers, kayanın iç yapısının parçalanmış bir meyve pastasına benzetilebileceğini ve meyve parçacıklarına benzeyen maddelerin incelenmesiyle, Hypatia'nın nasıl oluştuğunun ve nereden geldiğinin anlaşılabileceğini söyledi. Kramers, "Hypatia'nın gövdesini, çok kötü karıştırılmış meyveli pasta hamuruna benzetebiliriz" dedi.

[old_news_related_template title="Eski savunma bakanı açıkladı: Uzaylılarla iletişimimiz oldu" desc="1960'larda Kanada'nın Savunma Bakanı olarak görev yapan Paul Hellyer, uzaylılarla ilgili şok bir açıklama yaptı. Geçmişte resmi makamlar tarafından sert bir dille yalanlanan 'uzaylı' konusunda Hellyer, 'Dört tür uzaylı Dünya'ya geldi fakat onları vurduk. Uzaylıların temasını örtbas etmek için trilyonlarca dolar harcandı' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/uzaylilar1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/eski-savunma-bakani-acikladi-uzaylilarla-iletisimimiz-oldu-2106391/"]

Bilim insanları Hypatia'nın gövdesinde bulunan maddelerin dünyada bulunan herhangi bir maddeye benzemediğine dikkat çekiyor. Kramers, "Hypatia'nın soğuk bir çevrede, muhtemelen Dünya'daki sıvı azotun (-196 Celsius) altındaki sıcaklıklarda oluştuğunu tahmin ediyoruz. Güneş sistemimiz düşünüldüğünde, çoğu göktaşı Mars ve Jüpiter arasındaki asteroit kuşağından geliyor. Yeni bulgularımız ışığında şimdiki hedefimiz Hypatia'nın nereden geldiğini öğrenmek" dedi.