Washington Post'un haberinde, Çin'in uzay aracı Tiangong-1'in gelecek hafta içerisinde Dünya'ya düşebileceği aktarıldı. "Cennet yeri" olarak çevrilebilen Tiangong ile 2016'da iletişimin kesildiğini aktaran bilim insanları, yaklaşık 9.5 tonluk aracın parçalara ayrılarak Dünya'ya düşeceğini ifade etti. Haberde Tiangong-1'in insan yapımı bir meteora dönüştüğünü söyleyen uzmanlar, aracın tam olarak nereye düşeceğini de belirleyemiyor.

[old_news_related_template title="NASA astronotları açıkladı: Uzaylılar var mı?" desc="Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) üst düzey astronotları katıldıkları bir etkinlikte herkesin yanıt aradığı 'Uzaylılar var mı' sorusuna yanıt verdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/uzayluu232_16_9_1521982862.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/nasa-astronotlari-acikladi-uzaylilar-var-mi-2309490/"]

Tiangong-1'in saatte 7.800 kilometre hızla Dünya etrafında döndüğünü açıklayan uzmanlar, zaman içerisinde yavaşlayacak aracın Dünya'nın çekim kuvvetiyle birlikte düşeceğini ifade etti. Öyle ki gezegensel mekanik mühendisi Jesse Gossner, "Nasıl gölde taş sektirdiğinizde taş birkaç kere sıçradıktan sonra suyun dibini boylarsa Tiangong-1 de öyle suya gömülecek" dedi.

Bilim insanları Nebraska'dan Tazmanya'ya kadar bir alana düşmesi planlanan Tiangong-1'in parçalarının atmosferde parçalanacağını söyledi. Öte yandan uzmanlar uzay aracının aralarında Türkiye'nin de olduğu birçok ülkenin üzerinden Dünya atmosferine giriş yapabileceğini de aktardı.