Dünyanın önde gelen dergilerinden National Geographic, “Bir yüzün hikayesi” başlığıyla Katie’nin 22 yaşında, dünyadaki en genç tam yüz nakli oluşunun öyküsüne yer verdi.

2014'te lise son sınıfta öğrenci olan Katie, yıl boyunca sağlık sorunları yaşamış, önce apandisit ameliyatı geçirmiş ardından da sindirim sorunlarıyla mücadele ediyordu.

Katie gelecekte danışmanlık yapmak istiyor. Katie gelecekte danışmanlık yapmak istiyor.


O dönemde depresyonun eşiğine gelen genç kız, aradığı çıkışı erkek arkadaşında buldu. Sevgilisiyle mutlu bir ilişkisi olan Katie, birlikte olmalarının üzerinden birkaç ay geçtikten sonra büyük bir şok yaşadı. Sevgilisinin sınıfta bıraktığı telefonda başkalarıyla olan mesajlarını bulan Katie, büyük hayal kırıklığının ardından ilişkisini bitirdi.

Abisinin evine giden ve yalnız kalmak istediğini söyleyen genç kız, evdeki tüfeği başına dayayarak banyoda intihar girişiminde bulundu. Abisinin kanlar içerisinde bulduğu Katie, acilen hastaneye kaldırıldı. Doktorların yoğun çabası sonrası yaşama döndürülen kızın yüzünden ise eser kalmamıştı.

Anne ve babası genç kızın tedavi sürecinde en büyük destekçisi. Anne ve babası genç kızın tedavi sürecinde en büyük destekçisi.


Aylar süren tedavi sürecinin ardından Cleveland Clinic'e gönderilen Katie, yüz nakli olabilmek için listeye alındı. Bu dönemde birçok çeşitli plastik cerrahi operasyon geçiren Katie için uygun yüz bulunduğu haberi 2017'de geldi.

31 yaşındaki bir çocuk annesi Adrea Schneider aşırı dozda uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybederken, Schneider'ın diğer organları 7 hastaya, yüzü ise Katie'ye nakledilme kararı alındı.

Adrea Schneider yüzü Katie'ye nakledildi. Adrea Schneider yüzü Katie'ye nakledildi.


Mart 2017'de 31 saatlik bir operasyon geçiren Katie, dünyanın en genç tam yüz nakli geçiren hastası oldu. Ameliyatın ardından rehabilitasyon sürecine giren Katie, 1 yıl sonra kameraların karşısına geçti.

Nakil operasyonu tam 31 saat sürdü. Nakil operasyonu tam 31 saat sürdü.


İntihar girişimi nedeniyle çok pişman olduğunu belirten Katie, National Geographic için verdiği mülakatta yüz naklinin kendisi için verilmiş ikinci şans olduğunu söyledi. Hayata sıkı sıkı tutunmak için çaba gösterdiğini belirten Katie, yeni yüzüne alıştıktan sonra intihar vakaları konusunda danışmanlık üzerine çalışmak istediğini söylüyor.

Katie'nin operasyondan önceki ve sonraki hali. Katie'nin operasyondan önceki ve sonraki hali.