Dujarric, günlük basın brifinginde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Soçi'de yaptıkları görüşme ve liderlerin İdlib'de silahlardan arındırılmış bir bölge oluşturulması kararına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Dujarric, "Başkan Putin ve Başkan Erdoğan arasındaki toplantı çok önemli bir toplantı ve umarız İdlib'deki sivillere olumlu etkisi olur. İdlib'de siviller büyük tehlike altında" ifadesini kullandı.

AA



[old_news_related_template title="Son Dakika... Soçi'deki Erdoğan-Putin zirvesinde mutabakat sağlandı" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. İki lider yaptığı ortak açıklamada İdlib'de silahlardan arındırılmış bölge konusunda mutabık olduklarını vurguladı. Öte yandan kritik zirvenin hemen ardından Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İdlib'de operasyon düzenlenmeyecek' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/resimid_61377371_6137737_16_9_1537206564.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-socide-erdogan-putin-zirvesi-2631144/"]