Brezilya basını önceki gün ülkenin kuzeyindeki Manaus kentinde yaşanan korku dolu anları okuyucularına aktardı. Olay, kentin hareketli caddelerinde yaşandı. Çok sayıda bahisçinin ve müşterinin olduğu ganyan bayisine yüzleri maskeli ve ağır silahlı kişiler saldırdı. İçeride kasalardaki paraları alan ve müşterileri soyan hırsızlar, hiç beklemedikleri anda polisin müdahalesiyle neye uğradıklarını şaşırdı.

Görgü tanıklarının ihbar etmesi üzerine olay yerine gelen polisler saldırganları durdurmak isteyince şaşkına döndü. Zira gaspçılar, mekanda bulunan 25 kişinin el ele tutuşmasını emrederek mekandan çıktı. Saldırganların etrafında adeta bir canlı kalkan gibi duran kişiler panik halinde 3 saat boyunca kaçmaya çalıştı. Fakat polisin canlı kankanı ve saldırganları bir çıkmaz sokağa yönlendirerek durdurmasının ardından ortalık kan gölüne döndü.

Rehineleri canlı kalkan yapan saldırganlar, otoyoldan yaya olarak kaçmaya çalıştı. Rehineleri canlı kalkan yapan saldırganlar, otoyoldan yaya olarak kaçmaya çalıştı.


Polis, ateş açarak dört saldırganı öldürdü. Bir kişi de yaralı olarak gözaltına alındı. Görgü tanıkları, soyguncuların benzin ve ateş silahı taşıdığını ve sürekli, "Eğer soygun başarılı geçmezse hepinizi yakacağım" dediği öğrenildi. Yetkililer saldırganların üzerinde 3 kurşun geçirmez yelek, 4 silah, 2 tüfek ve bir tabanca buldu.