Codepink adlı sivil toplum kuruluşunun organizasyonuyla bir araya gelen grup, önce Beyaz Saray önünde eylem düzenledi, daha sonra da Dışişleri Bakanlığı binası önüne yürüdü.

Grup bakanlık yetkililerine üzerinde binlerce kişinin imzası bulunan ve Başkan Trump yönetimini Suudi yönetimine karşı eyleme geçmeye çağıran bir dilekçe verdi.

kasikci-protesto-washington-reuters-3

Grup, ilk başta bakanlıktan kimsenin dilekçeyi almak için gelmemesine yoğun tepki gösterdi. Eylemcilerin yoğun ısrarları ve oturma eyleminin ardından en sonunda bakanlığın halkla ilişkiler dairesinden bir yetkili gelerek mektubu teslim aldı. Eylem sırasında bakanlık önünde yoğun güvenlik tedbirleri alındı.

Dilekçede, "Gazetecileri öldüren, içeride korkunç insan hakları ihlalleri işleyen ve Yemen’de her gün sivilleri bombalayan hiçbir ülke, ABD’den özel statü ve dostluk görmemeli. Suudi Arabistan’a hesap sormalısınız” ifadesi yer aldı.

kasikci-protesto-washington-reuters-4

Eylemde Başkan Donald Trump, Kaşıkçı’nın ölümüyle yaşanan trajediyi hafife almakla eleştirilirken, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya da Riyad’ı ziyareti sırasında Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’la samimi görüntüler verdiği gerekçesiyle tepki gösterildi.

kasikci-protesto-washington-reuters-5

Eylemcilerden biri, elleri kanlı ve elinde testereli Muhammed Bin Selman kostümü giyerken, bir diğeri de üzerinde “benim otellerimde kalıyorsunuz, o zaman size silah satacağız” yazılı Başkan Donald Trump kostümü giydi. Bin Selman ve Trump kostümlü iki eylemci rol icabı oldukça samimi pozlar verdi.