Singapur'da bir dershane öğretmeninin FaceTime üzerinden 6'dan fazla öğrencisine üniversiteye giriş sınavlarında kopya verdiği ortaya çıktı.

BBC Türkçe'nin haberine göre 32 yaşındaki öğretmen Tan Jia Yan, sakladıkları cep telefonları ve ten rengi kablosuz kulaklıklarıyla kendisine bağlanan öğrencilerine canlı olarak soruları çözmelerinde yardım ettiğini itiraf etti. Genç kadın, 3 yıla kadar hapis ve para cezası istemiyle yargılanıyor.

AKILLARA DURGUNLUK VEREN YÖNTEM

Singapur Sınav ve Değerlendirme Kurulu'nu yanıltmakla suçlanan Tan dershaneye gelen öğrencilere kopya vermek için gelişmiş bir kopya mekanizmasına ortak oldu. 3 tane suç ortağı ona yardım etti. Sınav başlayınca da iPhone'dan sınav kağıtlarını çözerken dışarıdaki diğer suç ortaklarına canlı yayın üzerinden soruları nasıl çözdüğünü izletti. Daha sonra ortakları öğrencileri cep telefonlarından aradı ve soruların yanıtlarını onlara okudu.

Kopya vereceği öğrencilerle beraber sınava kendisi de giren öğretmen, cep telefonunu göğsüne bantlayarak ceketinin altına gizledi.

Singapur'da eğitim sistemi uluslararası sıralamalarda üst sıralara yer alıyor. Veliler akademik başarıya büyük önem verirken bu da çocuk ve gençler üzerinden baskı yaratıyor. Tıpkı Türkiye'deki gibi dershaneler ve özel ders merkezlerinden yaygın.

NASIL YAKALANDI

Bir sınav gözetmeni kopya çeken öğrencilerin birinden garip sesler geldiğini fark edince, ceketini çıkarmasını istedi. Öğrencinin üstünden bir bluetooth cihazı, bir şeffaf renkli kulaklık bir de cep telefonu çıktı.