Operasyon İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Polis ekipleri İnterpol tarafından "Kırmızı Bülten" ile aranan Bulgar uyruklu suç örgütü elebaşı Dimitar Zhelyazkov'un İstanbul'da olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Uyuşturucu ticareti gasp, kundaklama gibi çeşitli suçlar sebebiyle arandığı iddia edilen Zhelyazkov'un kaldığı adresin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

bulgaristan-sozcu

Bulgaristan'ın en bilinen suç örgütü liderlerlerinden olan şüphelinin Bakırköy’de bir otelde olduğu anlaşılınca operasyon düzenlendi. Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı baskında Dimitar Zhelyazkov, sevgilisi ve 6 şüpheli gözaltına alındı.

bs

Şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Dimitar Zhelyazkov tutuklanarak Maltepe Cezaevine gönderildi. Zhelyazkov'un sevgilisi İlina S. ile 6 adamı hakkında ise sınırdışı kararı alındı. Kapıkule Gümrük Kapısına götürülen şüpheliler Bulgar Polisi'ne teslim edildi.

bulgaristan-so

OPERASYON ÖNCESİ KAÇMIŞ

Bulgar Polisi'nin Dimitar Zhelyazkov'un çetesine yönelik 2 gün önce operasyon düzenlediği öğrenildi. Baskında 18 kişiyi gözaltına alan Bulgar Polisi'nin operasyonu öncesinde Dimitar Zhelyazkov'un kaçtığı öne sürüldü.

[old_news_related_template title="Mafya asitle yok etmişti... O çocuğun ailesine tazminat" desc="İtalya'nın Sicilya adasında 1993'te mafyanın kaçırıp 2 yıldan uzun süre esir tuttuktan sonra öldürerek bedenini asitle yok ettiği bir çocuğun ailesine 2,2 milyon euro tazminat ödenmesi karar verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/mahkeme-shutter_16_9_1532355885.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/mafya-asitle-yok-etmisti-o-cocugun-ailesine-tazminat-2536437/"]

BULGAR MAFYA BABASI

Bulgaristan’da “uyuşturucu kaçakçılığı” ve “fuhuş” sebebiyle 2008 yılında cezaevine giren şüpheli, savcılıkla anlaşma yapınca 4 yıl ceza aldı. Kısa  süre sonra iyi hal sebebiyle tahliye edilen şüpheli 2016 yılında Burgaz’daki çatışmayla gündeme geldi. Tatil beldelerinin bulunduğu bir restoranda yaşanan çatışmada bir kişi öldü ve çok sayıda yaralanan oldu. Bu olay sonrasında Bulgaristan Başbakanı da açıklama yaptı.

b bb bulgrasitan-s