Malezya, yolsuzluk operasyonuyla dünya gündemine oturdu. Ülkenin eski başbakanı Necip Rezak'a yönelik düzenlenen yolsuzluk operasyonunda kutu ve çantalar dolusu dolar, pırlanta ve elmaslar ele geçirildi.

HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ

malezya-operasyon

Malezya devlet televizyonu milyonlarca dolar, çok sayıda pırlanta ve elmasların bulunduğu operasyona ilişkin görüntüleri yayınladı. Dudak uçuklatan yolsuzluk operasyonuyla çalkalanan ülkede halk sokaklara döküldü, gösterilerde eski başbakan Rezak aleyhine sloganlar atıldı.

[sozcu_dailymotion_video id="x6jbsd4"]

GÖREVDEN ALINMIŞLARDI

Eski başbakan Rezak'ın hükümeti döneminde kendisi ve ailesi yönelik soruşturma açan savcı ve emniyet yetkilileri görevden alınmıştı. Operasyonu Rezak iktidardan düşünce göreve getirilen eski savcı ve emniyet yetkililerinin gerçekleştirdiği belirtildi.

[caption id="attachment_2402252" align="alignnone" width="880"]Halk büyük soygunun görüntülerini böyle izledi Halk büyük soygunun görüntülerini böyle izledi[/caption]

Yetkililer Rezak'ın 10 ülke ile ticari bağının bulunduğunu ancak ülke isimlerini vermedi.

AKILLARA TÜRKİYE'Yİ GETİRDİ

Dolarların kutular içerisinde olması, Türkiye'deki bir bankanın genel müdürünün evine düzenlenen operasyonda ele geçirilenleri hatırlattı