Almanya'da geçen yıl yapılan seçimlerde oy oranını ciddi bir biçimde artırarak bütün Avrupa'yı endişelendiren AfD'nin en saldırgan üyelerinden biri olan Arthur Wagner herkesi şaşırttı. Sık sık İslam karşıtı açıklamalarda bulunan Wagner, partisinin Brandenburg eyaletindeki liderliğinden istifa ederken, parti üyeliğine devam edeceğini duyurdu.

AfD içerisinde yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Wagner'in kararı şaşkınlık yarattı. AfD içerisinde yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Wagner'in kararı şaşkınlık yarattı.


İslam'ın Almanya'nın anayasasına aykırı olduğunu ve minarelerin yasaklanması gerektiğini söyleyen AfD'nin en aykırı üyelerinden biri olan Wagner adına açıklamayı partisi yaptı. Parti tarafından yapılan açıklamada, "Bay Wagner, başka bir din seçebilir. Wagner, 11 Ocak'ta yönetim kurulundan ayrıldı. Bundan sonra kendisinin İslamiyet'i seçtiğini öğrendik" dedi.

Partinin sözcüsü Daniel Friese'nin Reuters ve Berliner Zeitung'a yaptığı açıklamaların ardından Almanya'da bu gelişme gündeme bomba gibi düşerken, Wagner basına açıklama yapmayacağını ve dinin kişisel bir durum olduğunu söyledi.