Irak'ın Musul vilayetine bağlı Sincar Kaymakamı Mehma Halil yaptığı açıklamada, ABD'li askerlerin Musul'un kuzeybatısında yer alan, stratejik konuma sahip Sincar Dağı'na zırhlı araçlar ve ağır silahlarla konuşlandığını ifade etti.

[old_news_related_template title="Sincar tam olarak neresi? İşte Sincar'ın haritadaki yeri..." desc="Irak'ın kuzeyinde yer alan Sincar farklı topluluklarca Şengal olarak da adlandırılmaktadır. Türkiye'nin Sincar'a operasyon yapma ihtimali sonrasında vatnadaşlar Sincar neresi sorusunu sormaya başladı. İşte Irak'ın kızey bölümlerinde yer alan Sincar'ın haritadaki yeri ve önemi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/sincar-neresi-sincar-nerede_16_9_1522040483.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/sincar-tam-olarak-neresi-iste-sincarin-haritadaki-yeri-2310112/"]

Halil, ABD'nin çok önceden Sincar'da konuşlanmak için hazırlık yaptığını ve Sincar Dağı'nda bir askeri üs kurmayı hedeflediğini öne sürdü.

15 ADET ZIRHLI PERSONEL TAŞIYICI ARAÇ

Bunun yanı sıra Irak medyasında, ABD askerlerinin dün 15 adet zırhlı personel taşıyıcı araçla Sincar Dağı'na geldiği yönünde haberler yer aldı.

Irak ve ABD'li askerlerin, dün terör örgütü IŞİD'in varlık gösterdiği Musul'un batısındaki Irak-Suriye sınır şeridine ulaşarak kontrolü sağladığı bildirilmişti.

[old_news_related_template title="Sincar'a operasyon! PKK'nın paçavraları kaldırıldı" desc="Irak'ta PKK'lı teröristlerin çekildiği iddia edilen Musul kentine bağlı Sincar (Şengal) ilçesine Irak ordusunun operasyon başlattığı bildirildi. Irak askerlerinin PKK'lılar tarafından eğitilen Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) üyesi 7 kişiyi tutukladığı ve bazı kurumlara asılan PKK ve YBŞ sembollerini söktüğü belirtildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/dha-diyarbakir_16_9_1522144395.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/sincara-operasyon-pkknin-pacavralari-kaldirildi-2313568/"]

Terör örgütü PKK, IŞİD'in 3 Ağustos 2014'te Sincar'daki Ezidilere saldırısını bahane ederek ilçede varlık göstermeye başlamıştı.

Türkiye'nin, Sincar'a operasyon sinyalini vermesinin ardından örgüt geçen mart ayında bölgeden çekildiği iddiasında bulunmuş, Irak ordusu da teröristlerin çekildiği noktalara yerleştiğini duyurmuştu.

PKK'nın yanı sıra, Sincar'da Irak Başbakanlığı bünyesindeki Haşdi Şabi'ye bağlı silahlı unsurlar da varlık gösteriyordu. AA