Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin eski eşbaşkanı olan Salih Müslim'in geçen hafta Çekya'nın başkenti Prag'da gözaltına alınması ve bu hafta içerisinde de hakim karşısına çıkması Ankara-Prag hattında tansiyonu yükseltmişti. Terör örgütü elebaşı Müslim'in kelepçeyle hakim karşısına çıktıktan sadece dakikalar içinde güle oynaya serbest bırakılmasının ardından Çekya'da bir rezalet daha yaşandı.

[old_news_related_template title="Çekya'dan skandal karar... Salih Müslim serbest!" desc="Terör örgütü PKK'nın uzantısı PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim bugün mahkemeye çıkarıldı. Çek basını, Müslim'in mahkemeye götürülme anını anbean görüntüledi. Mahkeme salonuna getirilmesiyle hakimin karar vermesi arasında geçen birkaç dakikalık sürede ise skandal bir karar verildi. Çek mahkemesi Müslim'i serbest bırakma kararı aldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/fotolar-3_16_9_1519727291.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/salih-muslim-mahkemeye-cikariliyor-2251985/"]
Çekya İçişleri Bakanı Lubomir Metnar, Müslim'in gözaltına alınmasıyla ilgili olarak talimat verdiğini söyledi. Kırmızı bültenle hakkında yakalama kararı bulunan Müslim'in yakalanmasıyla ilgili konuşan muhalif Hıristiyan Demokrat vekili Marek Vyborny, "Diğer Avrupa ülkelerinde neden yakalanmadığına şaşırıyorum" derken, Metnar bu yoruma yanıt verdi. Metnar, "Bu konuda inceleme birimlerine talimat verdim, süreci soruşturacaklar. Prag Savcılığı'nda Müslim'i yakalama ve Türkiye'ye iade etmesine dair bir belge vardı. Bu doğrultuda polis işlem yaptı" dedi.