ABD ve müttefiklerinin İran'a yaptırımlarını ihal ettiği gerekçesiyle Kanada'da gözaltına alınan Huawei şirketinin CFO'su Wanzhou'nun Kanada'daki kefalet davası başlarken Çin'den misilleme denilebilecek bir hamle geldi. Çin makamları Michael Kovrig adında eski bir Kanadalı diplomatın gözaltına alındığını açıkladı.

Gözaltı kararının hemen arkasında harekete geçen Kanadalı makamlar Çin'deki gözaltının misilleme niteliğinde olabileceğine yönelik bir delile ulaşılmadığını açıkladı.

Çin'deki gözaltı sonrası ABD Dışişleri Bakanlığı ise vatandaşlarına Çin'e gerçekleştirecekleri seyahatlerinde tutuklanabileceklerine ilişkin uyarıda bulunmayı düşündüğünü açıkladı.

[old_news_related_template title="Huawei CFO'su Kanada'dan tahliyesini istedi" desc="Dünyanın başlıca cep telefonu ve telekom ekipmanı üreticilerinden Çinli Huawei'nin mali işlerden sorumlu en üst düzey yöneticisini (CFO) Meng Wanzhou, tutuklandığı Kanada'dan, sağlık nedenleriyle şartlı tahliyesini istedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/shutterstock_1251813844_16_9_1544425006.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/huawei-cfosu-kanadadan-tahliyesini-istedi-2786239/"]