1 Mayıs, Dünya'nın farklı noktalarında kutlandı. Bazı şehirlerde göstericiler taşkınlık yaparak dükkanlara ve park halindeki araçlara saldırdı. Çok sayıda dükkan ve araçta maddi hasar meydana geldi. Özellikle Fransa'nın başkenti Paris ve Almanya'nın başkenti Berlin'deki kutlamalarda çatışmalar yaşandı.

gosteri

Binlerce gösterici meydanlara çıkarken özellikle Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, Fransa'nın başkenti Paris'te ve Rusya'nın başkenti Moskova'da yoğun katılım gözlendi.

yunan-reuters

Almanya'da neo-nazilerin olası tehdidi ve sol örgütlerin terör örgütü PKK'nın posterini açacaklarını ilan etmesiyle gergin geçen 1 Mayıs kutlamaları İspanya'nın farklı şehirlerinde coşkuyla kutlandı. Rusya'da yoğun bir kalabalık ellerinde pankart ve balonlarla yürüyüş yaparken Filipinler'de gerilim yüksekti.

filipinler-reuters
Filipinler'in başkenti Manila'da göstericiler Devlet Başkanı Duterte'ye benzeyen maketleri yakarken İngiltere'nin başkenti Londra'da ve Newtown Linford'da gösteriler gerçekleşti. İspanya'nın başkenti Madrid ve Malaga'da da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı.

kopenhag-reuters

Yunanistan'ın başkenti Atina'da 1 Mayıs kutlamaları sakin geçti. Reuters'ın geçtiği fotoğraflarda Yunanistan'ın eski Ekonomi Bakanı Yanis Vasroufakis eşiyle görüntülendi.

kreuzberg-reuters

Almanya'da Türklerin yoğun yaşadığı Kreuzberg semtinde ise birçok stand kuruldu ve katılımcılar yol kenarında satılan yemekleri tüketti.

ispanya-reuters

Fransa'nın başkentinde de kutlamalar yoğun bir katılımlar tamamlanırken, aşırı sağcı Ulusal Cephe'nin kurucusu Jean Marie Le Pen, Jean D'arc'ın anıtına çiçek bıraktı.

prais-reuters
İsveç'in başkenti Stockholm'de soğuk havaya rağmen geniş bir katılım vardı. Göstericiler palyaço kıyafetleri ve kostümlerle etkinliğe katılarak renkli görüntülere sebep oldu.

isvec-reuters

Paris'te yaşanan çatışmalarda çok sayıda araca ve dükkana saldıran göstericiler maddi hasara sebep oldu.

fransa-reuters