İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkışı (Brexit) yılan hikayesine dönerken dün ve bugün Brüksel'de düzenlenen AB liderler zirvesini İngiltere Başbakanı Theresa May'le mart ayına dek nihai anlaşmaya varma stresi bastı.

Dünkü görüşmelerde kesin sonuca götürecek bir uzlaşmaya varılamazken, mola verme ihtiyacı hisseden liderlerden bazıları, bir bara gitti ve bira içip patates kızartması yiyerek rahatlamaya çalıştı.

Brüksel'in Grand Place meydanında Roy D'Espagne isimli tarihi mekanda, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Belçika Başbakanı Charles Michel ve Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel bir araya geldi.

Mekanın müşterilerinden birinin Brexit müzakerelerinin nasıl gittiğini sorması üzerine, Merkel'in "Lütfen, harika bir akşam geçiriyoruz, ne olur bununla mahvetmeyelim" dediği öğrenildi.

Bu sabah bir CNN muhabiri Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel'e "Akşamınız güzel geçti mi" sorusunu yöneltme fırsatı buldu.

"Çok güzeldi. Toplantılar kadar ardından aramızda konuşmamız da önemli. İnanın, her ne kadar siyasetçi olsak da bizler de insanız" karşılığını veren Bettel, "Bazen insan ilişkileri önemlidir. Biz de aramızda günün tartışmalarının ve ertesi günün gündeminin üzerinden geçtik ve bu bize iyi geldi" dedi.