Bir süredir kulislerde konuşulan Habertürk'ün kapanacağına dair iddialar bugün resmiyet kazandı. Resmi olarak Habertürk'ün kapanacağının çalışanlara bildirildiği açıklanırken, bu trend dünyada da gündemde olan ve halen konuşulan bir konu. Reklam gelirlerinin düşmesi ve basım-dağıtım maliyetlerinin artmasıyla birlikte dünyanın farklı ülkelerinde de birçok gazete ve dergi yayın hayatına sanal ortamda devam ediyor.

Basılı yayın hayatına son veren gazeteler arasında en dikkat çekici örneklerden biri Independent. İngiltere'nin çok satan gazetelerinden biri olarak uzun süredir sağlam bir okur kitlesi elde eden Independent, gazetenin sahibi Evgeny Lebedev 2016 yılında gazetenin basılı faaliyetlerine son verme kararı almıştı. Bu yeni düzenleme ile Independent'ta 25 yeni pozisyon oluştuğu açıklanırken, gazetenin uzantısı olarak görülen tabloid gazetesi I, yayın hayatına devam ediyor.

ABD'de 80 yıllık dergi kapandı


ABD'de ise ülkenin çok okunan dergilerinden Newsweek basılı yayın hayatını sonlandırma kararı almıştı. Yaklaşık 80 yıldır yayın hayatına devam eden Newsweek, en son 31 Aralık 2012'de raflara çıkmış ve ondan sonra hayatına dijital dünyada devam etmişti.