İnterneti kasıp kavuran 'Yanny mi, Laurel mi?' oylaması çılgınlık halini alırken Trump yönetimi de tartışmaya dahil olmakta gecikmedi. Beyaz Saray'ın Twitter hesabından bir video paylaşıldı.

Videoda Trump'ın kızı Ivanka başta olmak üzere kalabalık bir ekip tartışmayla ilgili fikrini söyledi. Ivanka Trump'ın 'Laurel olduğu o kadar net ki' diyerek açtığı videoda her bir çalışan tarafını belli etti.

Trump'ın seçim kampanyasını yönettikten sonra Beyaz Saray'da danışmanlık yapan Kellyanne Conway, ''Laurel diyor. Ama ihtiyacınız varsa hemen Yanny tarafına geçerim'' dedi.

Başkan Yardımcısı Mike Pence ''Yanny de kim oluyor ki'' tepkisini gösterirken Başkan Donald Trump telif hakkı kendisine ait olan sözle ortaya çıktı: ''Ben 'covfefe' duyuyorum.''

Seçim kampanyası boyunca medyayı 'yalan haber medyası' diye niteleyen Trump, geçen yıl 30 Mayıs'ı 31 Mayıs'a bağlayan geceyarısı "Basında sürekli olarak olumsuz yer verilmesine rağmen'' diye bir tweet atmaya çalışırken İngilizce 'coverage' kelimesi yerine 'covfefe' yazmıştı.



[old_news_related_template title="Dünyayı ikiye bölen ses kaydı" desc="Arizona Üniversitesi'nde görevli dil ve işitme bilimleri profesörü Brad Story'a ait olduğu belirtilen bir çalışma sosyal medyayı ikiye böldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/oyver_16_9_1526539532.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/dunyayi-ikiye-bolen-ses-kaydi-2412212/"]