İngiltere'de tahtın 6. sıradaki varisi Prens Harry'nin eşi Meghan Markle, yakın arkadaşının tutuklanmasının şokunu yaşıyor. Suudi Arabistanlı insan hakları savunucusu Loujain Al hathloul ve Markle, 2 yıl önce One Young World adlı zirvede bir araya gelmiş, o gün davetliler arasında Emma Watson, Cher ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau da yer almıştı.

Sussex Düşesi Markle ve Alhathloul o günden sonra da iletişimlerini sürdürdü. Al hathloul, ülkesinde kadın haklarına yönelik çalışmalarıyla öne çıkan bir isim olarak dikkat çekiyor.

Kadınları araba kullanma yasağı Haziran'da kalkarken, bunun için mücadele eden Al Hathloul o günü hapiste geçirdi. Kadınların araba kullanma yasağı Haziran'da kalkarken, bunun için mücadele eden Al Hathloul o günü hapiste geçirdi.


Kadınların araba kullanma yasağının kaldırılması için hareket başlatan ilk isimlerden olan Al hathloul, Mayıs ayında 9 aktivistle birlikte tutuklandı.

Suudi Arabistan'ın düşmanlarıyla işbirliği halinde oldukları iddia edilen Al hathloul ve diğer aktivistler vatana ihanetle suçlanıyor. Riyadlı yetkililer 2 aydır tutukluluğu devam eden genç kadının, finansal destek aldığını kabul ettiğini öne sürdü.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre Al hathloul'un 20 yıl hapis cezası alabileceği, idam cezasının da ihtimaller dahilinde olduğu belirtildi.