ABD önderliğinde Suriye'ye askeri operasyon düzenleyen Fransa'nın Cumhurbaşkanı önceki gün yaptığı açıklamalarla Türkiye ve Rusya'dan büyük tepki çekmişti. Askeri operasyonla Türkiye'yi Rusya'dan ayırdıklarını iddia eden Macron bugün yine iki ülkeyi aynı cümle içinde kullandı.

Macron, bugün Strasburg'da katıldığı Avrupa Parlamentosu'nun AB'nin geleceği ile ilgili oturumda kürsüye çıktı. Avrupa Birliği'nin geleceği ile ilgili açıklamalarda bulunan Macron, Balkanlar'ı da gündemine aldı. Macron, aday ülkelerin AB'ye giriş sürecinde reform yapılmasını isterken, "Balkan ülkelerinin Türkiye ya da Rusya'yla yakınlaşmasına izin veremeyiz" dedi.

[old_news_related_template title="Avrupa Parlamentosu'ndan Macron'a tepki" desc="Geçen hafta ABD önderliğinde İngiltere ile Suriye'ye operasyon düzenleyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron bugün Strasburg'daydı. Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Macron'a delegeler üzerinde, 'Suriye'deki savaşı durdurun' yazan dövizlerle tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/avrupa-reuters_16_9_1523959357.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/avrupa-parlamentosundan-macrona-tepki-2355941/"]