2 Ekim'de evlenmek için gerekli olan belgeleri almak üzere İstanbul'daki Suudi Arabistan'ın Başkonsolosluğu'na giden ve o zamandan beri kendisinden haber alınamayan Cemal Kaşıkçı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Moskova merkezli RT, canlı yayınla gelişmeyi duyurdu. Moskova merkezli RT, canlı yayınla gelişmeyi duyurdu.


Kaybolmasından iki hafta sonra Suudi Arabistan'dan gelen, "Kaşıkçı bina içerisinde yaşanan arbedede hayatını kaybetti" açıklamasının ardından Erdoğan'ın açıklamaları uluslararası basında gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasını, ulusal ve uluslararası basın mensupları, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde canlı yayından takip etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasını, ulusal ve uluslararası basın mensupları, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde canlı yayından takip etti.


Erdoğan'ın konuşması sırasında The Guardian, yazılı olarak canlı yayın yaptı.

İstanbul'daki başkonsolosluk binası önünde gazeteciler, canlı yayını takip etti. İstanbul'daki başkonsolosluk binası önünde gazeteciler, canlı yayını takip etti.


Guardian'ın Orta Doğu editörü Martin Chulov, konuşmayı değerlendirdi. Chulov, Erdoğan'ın bazı konuları açıklamadığını ifade ederken, "Erdoğan'ın konuşmasında bazı detaylar durumu açığa çıkarmıyor. Örneğin, Riyad'ın gözaltına aldığı ve Türkiye'ye giden 18 kişinin ve diğer 3 kişinin kimlikleri açıklanmadı. Erdoğan ses ve görüntü kayıtlarına dair bir açıklamada bulunmadı" yorumunu yaptı.

İngiltere'nin çok okunan mecralarından Independent, canlı yayınla duyurdu. İngiltere'nin çok okunan mecralarından Independent, canlı yayınla duyurdu.


Arapça ve İngilizce simültane ile canlı yayından izlenebilen Erdoğan'ın grup toplantısını, Rusya'dan Katar'a İngiltere'den ABD'ye birçok mecra canlı yayından aktardı.

Al Jazeera, Arapça ve İngilizce olarak konuşmayı canlı yayında verdi. Al Jazeera, Arapça ve İngilizce olarak konuşmayı canlı yayında verdi.


CNN internet sitesinden yazılı olarak canlı yayını takip etti. CNN internet sitesinden yazılı olarak canlı yayını takip etti.


Telegraph, canlı yayını hem abonelerine hem de para vermeden siteyi gezenlere canlı olarak aktardı. Telegraph, canlı yayını hem abonelerine hem de para vermeden siteyi gezenlere canlı olarak aktardı.


Euronews, gelişmeyi canlı yayından aktaran mecralardan bir diğeriydi. Euronews, gelişmeyi canlı yayından aktaran mecralardan bir diğeriydi.


Öte yandan çok sayıda basın mensubu, İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde portatif masa-sandalye ve özel araçlarında Erdoğan'ın konuşmasını canlı takip etti.

 

 

Dünyanın farklı noktalarından İstanbul'a gelen basın mensupları canlı yayını akıllı telefon ve tabletlerinden izledi. Dünyanın farklı noktalarından İstanbul'a gelen basın mensupları canlı yayını akıllı telefon ve tabletlerinden izledi.