Gelen son dakika haberlerine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında Afrin'i ve İdlib'i görüştü. Reuters'ın aktardığı son dakika haberinde ise iki liderin teröre karşı birlikte hareket etme kararı konusunda hemfikir oldukları belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, terörle mücadele konusunda işbirliğini ve eşgüdüm içinde hareket etmeyi sürdürme kararlılığı teyit edildi.

Görüşmede, İdlib’de Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde yeni gözlem noktaları oluşturma süreciyle ilgili meselelere de değinildi. İki liderin, ikili ve bölgesel konularda yakın temasta olmaya devam etmenin önemini de vurguladıkları öğrenildi.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... Esad'a soğuk duş! Türkiye'den açıklama var..." desc="Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ürdünlü mevkidaşı Eymen es-Safedi ile Amman'da ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, 'Eğer rejim güçleri Afrin'e PKK/PYD'yi korumak için giriyorsa kimse bizi durduramaz' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/cavusoglu-iha-487_16_9_1519050591.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-haberi-turkiye-rejim-gucleri-pkkyi-korumak-icin-giriyorsa-durmayiz-2231591/"]
ERDOĞAN: SURİYE BU YOLA GİRERSE SONUÇLARI OLURCumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Reuters'ın aktardığı haberde Erdoğan'ın Putin'e, "Eğer Suriye hükümeti Kürt militanlarla anlaşma sağlarsa sonuçlarına katlanır" dediği belirtildi.

[old_news_related_template title="Zeytin Dalı harekatında 31. gün, 1641 terörist etkisiz hale getirildi! İşte Afrin'de son durum..." desc="Zeytin Dalı harekatında bir ay tamamlandı ve art arda son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Afrin´in Şerran beldesi bölgesindeki 3 köy daha terör örgütü PKK/PYD´den kurtarılarak, özgürleştirildi. 32 askerin şehit olduğu, 9 sivil vatandaşın da hayatını kaybettiği Afrin harekâtında, 1641 terörist ise etkisiz hale getirildi. İşte Afrin'de son durum..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/880afrin_16_9_1519050746.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/afrinde-son-durum-zeytin-dali-harekatinda-31-gun-1641-terorist-etkisiz-hale-getirildi-2232381/"]