Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün geldiği Berlin’de temaslarını sürdürüyor.

Sabah saatlerinde Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından resmi törenle karşılanan, ardından da Alman mevkidaşı ile ikili ve heyetlerarası görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Almanya Başbakanı Angela Merkel’le bir araya geldi.

erdogan-anit-reuters2

Erdoğan, Merkel ile gerçekleştirdiği ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısında kameraların karşısına geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra savaş ve diktatörlük kurbanları anısına yapılan Neue Wache Anıtı'nı ziyaret ederek çelenk bıraktı.

erdogan-anit-reuters

Erdoğan bugünkü temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Steinmeier tarafından onuruna verilecek resmi yemeğe katılacak. Yarın Merkel ile bir kez daha bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği Camii’nin açılışını gerçekleştirecek.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dündar sorusuna yanıt: O bir ajan" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel, ortak düzenledikleri basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Can Dündar'la ilgili sorulan soruya da yanıt verdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/merkel-erdogan-reuters_16_9_1538135064.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/cumhurbaskani-erdogandan-dundar-sorusuna-yanit-2651494/"]