Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sahurda yurt öğrencileriyle bir araya geldi. Altındağ ilçesindeki Hüseyingazi Erkek Öğrenci Yurdu’nu ziyaret eden Erdoğan öğrencilerle konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 yaşından büyüklere seçilme hakkının verilmesinde Avusturya örneğini gösterdi.

Erdoğan, yaptığı açıklamalarla sık sık Türkiye karşıtlığını dile getiren ve bu yönde ifadeleriyle ülkesindeki sağcıların oylarını toplayan ülkenin başbakanı Sebastian Kurz hakkında konuştu. Erdoğan, “Şu anda başımıza bela olan Avusturya’nın Başbakanı 30 yaşında. Dışişleri bakanıyken yaşı 28’di. Ama çok şımardı, havalara girdi ve Türkiye’ye karşı afra tafra yapıyor” dedi.

Türkiye’nin Avusturya’da yaklaşık 200-250 bin civarında vatandaşının olduğunu söyleyen Erdoğan, “Fakat Türkiye güçlendikçe bunlar çıldırıyor. Şimdi biz G20 ülkesiyiz, onlar arkada nal topluyor. Biz G20’nin özellikle o potansiyelini yakalayarak, dünyada 17. ülke olduk ve oraya girdik” diye konuştu.

sebastian-reuters

TÜRKİYE KARŞITI AÇIKLAMALARIYLA BİLİNİYOR


Ülkenin en genç dışişleri bakanı olduktan kısa bir süre sonra seçimlerde popülist sağcı açıklama ve vaatleriyle oy kazanarak 30 yaşında ülkenin en genç başbakanı olan Sebastian Kurz, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesinin en büyük karşıtlarından biri. Sık sık Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmemesi gerektiğini dile getiren Kurz, en son bu hafta başında Financial Times'a konuşmuştu. İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Financial Times'a konuşan Kurz, "Türkiye Kopenhag kriterlerini karşılamıyor. Dolayısıyla Avrupa Birliği'ne girmemeli" demişti.

Erken seçim tarihinin belli olmasından kısa bir süre sonra açıklama yapan Kurz, Türk siyasetçilerin seçim propagandası yapmasına izin verilmeyeceğini açıklamıştı. 20 Nisan'da görüşlerini kamuoyuyla paylaşan Kurz, “Erdoğan’ın önderliğindeki Türkiye, Avrupa’daki Türk kökenli toplulukları yıllardır kendi çıkarına kullanıyor. Avusturya’daki Türk seçim kampanyaları istenmiyor ve biz bunlara daha fazla izin vermeyeceğiz” ifadesini kullanmıştı.

Kurz göreve geldikten kısa bir süre sonra da anlamsız bir Türkiye karşıtı çıkış yapmıştı. 2017'nin Aralık ayında koltuğa oturan Kurz, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde yeri yok" demişti.