Almanya'nın dijital geleceği bir Türk’e emanet... Worms Kenti’ndeki KOBİL isimli firmasıyla, Alman şirketlerinin dijital teknolojisini kuran ve dijital koruma sağlayan Çorumlu İsmet Koyun’u ziyaret eden Rheinland Pflaz Eyalet Başbakanı Malu Dreyer, hem teşekkür etti hem de Almanya adına gurur duyduklarını söyledi. Alman Meclisi’ne ve tüm milletvekillerine dijital koruma sağlayan, Alman firmalarının kendi bilişim sistemlerini kuran ve şu ana kadar bir kez bile hacklenemeyecek düzeyde bir koruma sağlayan İsmet Koyun’a, Almanya’nın dijital Ar-Ge yatırımlarını sağlamak üzere bir merkez kurmasında destek sağlanacağı sözü verildi.

Dün Koyun’u, ziyaret eden Eyalet Başbakanı Mali Dreyer ile Worms Anakent Belediye Başkanı Michael Kissel, öncelikle 18 yaşında bir göçmen olarak gelip burada ulaştığı büyük başarıdan dolayı teşekkür etti. Ardından da, dijital çağa öncülük edip Almanya’da geleceğin teknolojisine yatırım yaparak, yüzlerce mühendis çalıştırmasından dolayı gururlandıklarını belirtti.

Eyalet Başbakanı Malu Dreyer ile Worms Anakent Belediye Başkanı Michael Kissel’i, İsmet Koyun ve kızı Sıla karşıladı. Eyalet Başbakanı Malu Dreyer ile Worms Anakent Belediye Başkanı Michael Kissel’i, İsmet Koyun ve kızı Dilara karşıladı.


Koyun da, sadece Almanya’de değil, Türkiye, ABD ve diğer bir çok ülkede dijital güvenlik sistemleri üzerine yatırımları bulunduğunu açıkladı. Çalışmaları hakkında bilgi veren Türk iş insanı, başta Alman Meclisi olmak üzere, Commerzbank, IBM, SAP, AOK, Allianz, UniCredit, Migros, Generale gibi dev firmaların teknolojik bilişim altyapılarını kurduklarını ve dijital koruma sağladıklarını anlattı. Worms’a dijital İnovasyon Merkezi kuracaklarını söyleyen Koyun, "Biz firmaların teknolojik alt yapılarını oluşturuyoruz. Herkes bir Facebook, bir Google oluşturuyor yani. Hizmetimizle, şirketler kendi WhatsApp’ini Facebook’unu kuruyor. Biz yeni çağı kuruyoruz. Bu yeni çağ, her ülkeyle iletişimi akıl almaz boyutta geliştiriyor ve yapay zekaya doğru gidiyor. Artık, örneğin AB’yi Türkiye’siz de düşünemezsiniz. Türkiye ile daha güçlü olacaksınız. Çünkü dönüşüm çok hızlı ve ancak birlikte ayak uydurabilirsiniz" dedi.

"TÜRK KÖKENLİYİZ AMA ALMAN GİBİ DÜŞÜNÜYORUZ"
Koyun, yapay zekanında çok kritik bir rolü olacağını söylerken, "Yapay zeka bir yandan çok iyi, diğer yandan çok tehlikeli. Örneğin, tek odanız olmadan dünyanın en büyük oteller zinciri sahibi oluyorsunuz ama diğer yandan da dijital korumanız olmazsa bitersiniz. Günün 24 saati artık gözlem altındasınız, kendi dijital güvenliğinizi kuramazsanız, bu şirketler sizi istediği gibi yönlendirecektir" dedi.

Koyun, çağın da ilerisinde olan mPower Your Business, mPower Your Costumar ve mPower Your Partner sistemlerini geliştirdiklerini, buna 50 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirterek, "Toplam 220 yıllık personel çalışmasına eş çalışma yaptık. 2.200.000 kod yazdık. Artık tüm dev işletmelerin, kuruluşların, firmaların kendi sistemlerini ve güvenliğini oluşturuyoruz. Milletvekillerini bilgisayar korsanlarından biz koruyoruz. Çünkü dijital verilerini kaybeden artık her şeyini kaybediyor. Biz dijital güvenlik firmasıyız. Biz Türk kökenliyiz ama Alman firmasıyız, bir Alman gibi düşünüyor, Alman gibi üretiyoruz“ diye konuştu.