MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bu hafta gerçekleşen grup toplantısı sırasında gündeme getirdiği ve kısa süre içerisinde Türkiye gündemini değiştiren erken seçim, uluslararası kamuoyunun da gündeminde. İngiltere'nin çok satan gazetelerinden Financial Times, erken seçimi okuyucularına kapsamlı bir dosya ile duyurdu.

Gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim için bir süredir hazırlık yaptığını aktarırken, AKP'li bir yetkiliyle de konuştu. İsmini açıklamak istemeyen fakat İstanbul'daki bir parti grubunun başında olduğu ifade edilen yetkilinin açıklamaları Financial Times'ın sayfalarında kendine yer buldu. FT, "Çarşamba günü erken seçilme gidileceğinin açıklanması Erdoğan'ın kendi destekçileri için bile şaşırtıcı oldu. AKP'nin İstanbul'daki bir biriminin başkanı olan bir yetkili, 'Bu kadar erken olmasını beklemiyorduk' diyerek bunu doğruladı" ifadeleriyle gelişmeyi aktardı.

İsmini açıklamayan yetkili, buna rağmen seçime hazır olduklarını dile getirirken, "Erdoğan erken seçimle mirasını sağlamlaştırmak istiyor" başlıklı makalede Türkiye'de ekonominin son dönemde kırılgan bir süreçten geçtiği ve TL'nin değer kaybının dikkate değer olduğunu yazdı.