Dünya basınının gözü dün Fransa'nın başkenti Paris'teydi... Paris Barış Forumu'na katılmak üzere Fransa'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1. Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 100. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenine katıldı. Törenlere ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da aralarında bulunduğu 80 ülkeden lider katıldı.

Heykel, müzenin en önemli parçalarından biri. Heykel, müzenin en önemli parçalarından biri.


Törenlerin ardından ise Fransa'nın önemli sanat merkezlerinden Orsay Müzesi'nde bir yemek düzenlendi. Bütün dünyadan liderlerin katıldığı yemekte Reuters, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın fotoğraflarını paylaştı... Fotoğraflarda dikkat çeken bir detay ise Erdoğan çiftinin müze içerisinde bir heykeli dikkatlice inceledikleri andı.

Erdoğan çifti heykeli dikkatlice incelerken, Kanada Başbakanı Justin Trudeau da salona giriş yaptı. Erdoğan çifti heykeli dikkatlice incelerken, Kanada Başbakanı Justin Trudeau da salona giriş yaptı.

BATI EDEBİYATINI ETKİLEDİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın dikkatle izlediği heykel ise edebiyat alanında çok önemli biri... 185 santimetre yüksekliğindeki mermer heykel, antik Roma şairi Virgil'i temsil ediyor. Fransız heykeltraş Gabriel Jules Thomas tarafından 1861'de tamamlanan heykel, müzenin en önemli parçalarından biri.

Dante'nin İlahı Komedya'sında önemli bir yer alan antik Roma şairi, hikayenin kahramanı da olan Dante'ye rehberlik ediyor. Dante'nin İlahı Komedya'sında önemli bir yer alan antik Roma şairi, hikayenin kahramanı da olan Dante'ye rehberlik ediyor.


Heykeldeki Virgil ise antik Roma edebiyatının en önemli figürü olarak biliniyor. Modern batı edebiyatını büyük ölçüde etkileyen ve ilham veren Virgil, Dante'nin İlahı Komedya'sında önemli bir yer alıyor ve Dante'ye rehberlik ediyor. Virgil ayrıca hikayenin ana kahramanı olan Dante'ye yol göstericilik de yapıyor.