Fransa'da başkent Paris'te başlayan ve ardından Bordeaux, Breste, Toulouse, Lille ve Marsilya'ya sıçrayan akaryakıt zammı protestoları dinmiyor.

 

Macron G-20 dönüşü olayların yaşandığı bölgelere gitti. Macron G-20 dönüşü olayların yaşandığı bölgelere gitti.


Güvenlik güçlerinin sert müdahalede bulunduğu olaylarda 100’den fazla kişi yaralandı, 400'ü aşkın kişi ise gözaltına alındı. Gösterilerin etkisi günden güne artarken, Belçika ve Hollanda'da da eylemler düzenlendi.

Siyasi parti liderleri Édouard Philippe ile bir araya geldi. Siyasi parti liderleri Édouard Philippe ile bir araya geldi.


Yaşananların ardından bir adım atması beklenen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Başbakan Édouard Philippe'ye talimat verdi.

Concorde Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce ambulans sürücüsü lastik yakarak protesto gösterisine katıldı. Concorde Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce ambulans sürücüsü lastik yakarak protesto gösterisine katıldı.


Philippe bu kapsamda bugün diğer siyasi partilerle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Sarı yelekli gösterilerinin ardından ambulans görevlileri de Paris'te hükümeti protesto etti. Sarı yelekli gösterilerinin ardından ambulans görevlileri de Paris'te hükümeti protesto etti.


Philippe yarın ise protestocuların temsilcileriyle bir araya gelecek.

Öte yandan bugün görüşmeler devam ederken ambulans sürücüleri de kontak kapattı... Ambulans sürücüleri hastaların nakli için harcamalarda kesinti yapan mali reformun geri çekilmesi talebinde bulundu. Concorde Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce ambulans sürücüsü, araçlarının sirenlerini açtı ve sloganlar atarak Macron yönetimine olan tepkilerini dile getirdi.