Sarkozy'nin 2007'deki seçim kampanyasında Libya'dan aldığı finansal destek soruşturuluyordu. Seçim kampanyası finansmanında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla sorgulanan Sarkozy, 2007-2012 arasında Fransa'nın Cumhurbaşkanı olarak görev alıyordu.

Sarkozy'nin 2007'deki seçim kampanyasında Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'den destek aldığı iddia edilmişti. Sarkozy'nin 2007'deki seçim kampanyasında Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'den destek aldığı iddia edilmişti.


Fransa'nın çok okunan gazete ve medya kuruluşlarından Le Monde ve Mediapart'ın aktardığı ve Reuters'ın da Fransız yetkililere dayandırdığı haberde Sarkozy'nin Nisan 2013'te açılan soruşturma kapsamında kapsamında ilk defa sorgulandığı aktarıldı. Le Monde, Sarkozy'nin gözaltı süresinin 48 saate kadar çıkabileceğini okuyucularına duyurdu.

Reuters'ın aktardığı haberde Fransa'nın eski cumhurbaşkanı bu sabah gözaltında sorgulanırken yetkililer, "Sarkozy, seçim kampanyasının finansmanındaki usulsüzlük şüphesiyle sorgulandı" ifadesini kullandı.

Fransız basınında yer alan haberlere göre ise Kasım 2016'da Ziad Takieddine isimli bir aracı Trablus'tan Paris'e 2006'nın sonunda ve 2007'nin başında 5 milyon euro götürdü. Bu parayı Claude Gueant'a veren Takieddine daha sonra bu paranın Sarkozy'e aktarıldığını söyledi. Öte yandan Reuters'ın haberinde Sarkozy'nin eski bakanlarından ve yakın dostu Brice Hortefeux'nun da polis tarafından sorgulandığı aktarıldı.