Savcı Heitz, saldırganın 29 yaşındaki Cherif C. olduğunu, şüphelinin daha önce hırsızlık ve tecavüz suçlarından Fransa, Almanya ve İsviçre'de mahkeme tarafından 27 kez cezalandırıldığını belirtti.

Saldırganın hapiste radikalleştiğini ifade eden Heitz, şüphelinin "Fiş S" olarak adlandırılan takip edilen kişiler arasında bulunduğunu ve aynı zamanda Fransa İç İstihbarat Biriminin (DGSİ) de takibinde olduğunu söyledi. Heitz, saldırganın yakalanması için arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Saldırganın taksiyle kaçmadan önce askerlerin açtığı ateş sonucu kolundan yaralandığı bilgisini veren Heitz, saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 kişinin beyin ölümünün gerçekleştiğini ve 6'sı ağır 12 kişinin yaralandığını kaydetti.

[old_news_related_template title="Fransa teyakkuzda... Şehir merkezinde peş peşe operasyon ve baskın" desc="Fransa'nın Almanya sınırındaki Strasburg kentinde dün gece yaşanan silahlı saldırı sonrasında bütün ülke ayakta... Noel için kurulan çarşı yakınlarındaki saldırıyı gerçekleştiren saldırganı arama çalışmaları başlatıldı. Çok sayıda polis ve ekip bazı adreslere operasyon düzenledi. Baskın devam ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/polisler-epa_16_9_1544603210.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/fransa-teyakkuzda-sehir-merkezinde-pes-pese-operasyon-ve-baskin-2790937/"]

4 KİŞİ GÖZALTINDA

Heitz, bu gece yapılan operasyonlarda saldırganın yakınlarından 4 kişinin gözaltına alındığını ve Paris Savcılığının terörle mücadele biriminin konuya ilişkin soruşturma açtığını vurguladı.

Bu arada, Hükümet Sözcüsü Benjamin Griveaux, bakanlar kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un saldırganın yakalanmasına yönelik operasyon devam ederken açıklama yapmayı tercih etmediğini belirtti. Griveaux, Macron'un siyasetçileri de sükunete çağırdığını söyledi.

[old_news_related_template title="Strazburg'da tansiyon yüksek: Saldırgan 3 ülkede suç işlemiş" desc="Fransa, sarı yelekliler eylemlerinin ardından bu kez terör saldırısıyla sarsıldı. Uzun süredir, aşırı İslami eğilimlere kapıldığı saptanan Kuzey Afrika kökenli, Strazburg doğumlu ve Fransa vatandaşı Cherif Chekatt (29), Strazburg noel pazarının yakınında insanlara ateş açtı. Fransa savcılığı, 'Saldırganın radikal terör örgütleriyle bağlantısı vardı. Fransa, Almanya ve İsviçre'de 27 suça karışmıştı' açıklamasını yaptı. Saldırının ardından kaybolan saldırgan Chekatt hakkında soruşturma başlatıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/fransa-reuters-9_16_9_1544616805.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/strazburgda-tansiyon-yuksek-saldirgan-3-ulkede-suc-islemis-2791523/"]

AİLE ÜYELERİ SORGUDA

Saldırganın anne, babası ve iki erkek kardeşinin sorgulanmak üzere gözaltına alındığını bildiren polis saldırganın Almanya'ya kaçmış olabileceği şüphesi üzerinde duruyor. AA