Saldırının yaşandığı gün, Fransız emniyet yetkilileri baş zanlının kimliğini fotoğrafıyla birlikte paylaştı.

fransiz-isid Saldırganın alnındaki izi secde izi olarak tanımlayan siyasetçiler, saldırganın alnındaki bu izin terörist olduğunu kanıtladığını söyledi.


Yetkiler olayın terör saldırısı olup olmadığını henüz bilmedikleri açıkladıklarında, bazı siyasetçiler, Cherif Chekatt’ın alnındaki 'secde' izinin, terörist olduğunu kanıtladığını iddia etti.

Merkez sağdan Fransız milletvekili Meyer Habib konuya ilişkin yaptığı yorumda, "Zanlı rastgele sivil öldürdü, radikal İslamcı olarak biliniyor ve alnında secde izi var, yani terörist olduğuna dair hiç bir şüphe yok" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada, Chekatt'ın alnındaki siyah izin, çok fazla namaz kılmasından kaynakladığı yorumları geldi.



CNEWS televizyonuna konuşan tarih profesörü Barbara Lefebvre, radikal İslamcıların, Kur'an’ın bir ayetine dayanarak, alınlarında bir izin oluşması için, secde yaptıklarında alınlarını bilerek sert bir yere sürttüklerini öne sürdü. Lefebvre, "Yüzünde bu iz oluşan Müslümanların dindar ve çok ibadet ettikleri düşünülüyor" diye konuştu.

DİNDAR DEĞİLDİ İTİRAZLARI

Sosyal medyada bu görüşü paylaşmayan birçok kişiyse, Cherif Chekatt’ın dindar olmadığını ve birçok kez ağır suç işlediğini ileri sürdü. Ayrıca ayetteki söz konusu izin, "Maddi değil aksine manevi bir iz olduğunu ve kıyamette namaz kılanların tanınmasını sağlayan işaret olduğunu" iddia etti.