Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye'nin Afrin'e düzenlediği operasyonun 'terörizme karşı' olarak gerçekleşmesi gerektiğini belirtirken, operasyonun işgale dönüşmemesi gerektiğini savundu.

[old_news_related_template title="Erdoğan ve Putin Afrin'i görüştü!" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Cumhurbaşkanı Putin ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. İki lider, Türkiye'nin, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG/PYD'ye karşı düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nı değerlendirdi. Görüşmede Soçi'de düzenlenen Suriye zirvesi hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/erdputin.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/erdogan-ve-putin-afrini-gorustu-2196930/"]

Macron ayrıca Avrupalı müttefiklerin Türkiye ile koordine bir şekilde operasyonda aktif rol alması gerektiğini ifade etti.

BAŞBAKAN'DAN MACRON'A SERT YANIT

Başbakan Binali Yıldırım, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un açıklamalarına ilişkin, "Temelden sakat bir düşüncedir. Katiyen Türkiye'nin bir işgal mantığı içerisinde hareket etmediğini tüm dünya biliyor, bilmelidir" dedi.