Radyo istasyonu France-Inter'e konuşan Le Drian, Suriye'de 7 yıldır devam eden iç savaş için "Esad savaşı kazandı. Bunu ifade etmemiz gerek. Ama barışı kazanmadı" dedi. Le Drian, Suriye'ye kalıcı barışın ancak uluslararası toplumun aracılık sağladığı bir siyasi süreçle elde edilebileceğini vurguladı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, kısa süre içerisinde başlaması beklenen İdlib harekâtı hakkında da konuşan Fransa Dışişleri Bakanı, Suriye silahlı güçlerini ve müttefiklerini bir kez daha kimyasal silah kullanımı konusunda uyardı.

Ülkedeki iç savaş yüzünden milyonlarca insan evsiz kaldı yüz binlerce kişi de hayatını kaybetti. Reuters Ülkedeki iç savaş yüzünden milyonlarca insan evsiz kaldı yüz binlerce kişi de hayatını kaybetti. Reuters


Le Drian, Suriye'deki silahlı muhaliflerin elinde kalan son büyük yerleşim yeri olan İdlib'de kimyasal silah kullanılması halinde Batılı güçlerin buna karşılık vereceğini ifade etti.

İdlib'de yaklaşık 3 milyon sivilin yaşadığı tahmin ediliyor ve Birleşmiş Milletler geniş kapsamlı bir askeri harekât durumunda 1 milyona yakın sivilin Türkiye'ye kaçmaya çalışabileceği uyarısını yapıyor.

Fransa Dışişleri Bakanı bu ay New York'ta düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda İdlib konusunu gündemde tutacaklarını ifade etti ve Rusya'nın yanı sıra Türkiye ve İran'la da diplomatik temas trafiğini sürdüreceklerini belirtti.