İsrail ve ABD'nin tüm dünyanın itirazlarına rağmen bu hafta ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma kararının ardından İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın uluslararası kamuoyunu kandırmaya çalıştığı ortaya çıktı. Kudüs'teki büyükelçilik açılış törenine daha önce 32 ülkeden temsilcinin katılacağının açıklanmasının ardından bugün İsrail'in çok okunan gazetelerinden Haaretz, 10 ülkenin açılış törenine katılmadığını yazdı.

Gazete, Avusturya, Macaristan, Romanya ve Çekya haricinde hiçbir AB ülkesinin törene katılmadığını aktarırken, Guatemala, Paraguay, Honduras, Bosna Hersek, Gürcistan, Makedonya, Myanmar, Angola, Kamerun, Kongo Cumhuriyeti, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Dominik Cumhuriyeti, Etiyopya, Kenya, Nijerya, Ruanda, Zambiya ve Tanzanya'nın törende yer aldığını okuyucularına duyurdu.

Buna rağmen El Salvador, Fildişi Sahilleri, Panama, Peru, Filipinler, Sırbistan, Güney Sudan, Tayland, Ukrayna ve Vietnam'ın törene "Katılacağız" diyerek katılmadıkları belirlendi. Gazete, daha önce törene katılmayacağı açıklanan Bosna Hersek'in de açılış töreninde yer aldığını yazdı.

[old_news_related_template title="Netanyahu'nun oğlundan ahlaksız paylaşım" desc="Filistin'de katliam yapan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun oğlu Türkiye'ye yönelik küstah bir paylaşımda bulundu. Yair Netanyahu, Türk bayrağı üzerine küfür yazarak sosyal medya hesabından yayınladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/neteeee_16_9_1526491020.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/netanyahunun-oglundan-ahlaksiz-paylasim-2411475/"]