Alacağı cezanın 11 Nisan'da belli olması beklenen Atilla'nın avukatları tarafından hazırlanan 75 sayfalık başvuru dilekçesinde avukatlar Atilla için 'yeterince ancak gereğinden fazla olmayan, adil ve merhametli bir ceza verilmesi' çağrısında bulundu. Avukatlar, Atilla'nın büyük bir uluslararası çarkta başkalarının işlediği suçların cezasını çeken tek kişi olduğunu savundu.

Atilla'nın, işlenen suçlar ve Reza Zarrab'ın kurduğu suç çetesiyle ilgili çok az bir bilgisi olduğunu vurgulayan avukatlar, Atilla'nın herhangi bir maddi çıkar sağlamadığını, rüşvet alıp vermediğini belirterek, bu koşullar altında kendisine verilecek cezanın 4 ile 5 yıl arasında olması gerektiğini savundu.

[old_news_related_template title="Atilla davasında hakim, tarafları yeniden duruşma için çağırdı" desc="New York’ta görülen Hakan Atilla davasında jürinin verdiği 'suçlu' kararının ardından, gözler 11 Nisan’da Hakim Berman’ın açıklayacağı cezaya çevrilmişti. Ancak Berman, sürpriz bir kararla 6 Şubat’a bir duruşma koyup, tarafları mahkemeye davet etti. 6 Şubat’taki duruşmada, Atilla’nın avukatlarının verdiği 'delil yetersizliğinden beraat' dilekçelerine ilişkin teknik ayrıntılar konuşulacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/rezaaa.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/atilla-davasinda-hakim-taraflari-yeniden-durusma-icin-cagirdi-2189644/"]

ABD'nin Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası (IEEPA) kapsamında uyguladığı yaptırımları delmekten suçlu bulunan Atilla'nın yargılandığı davayı 'sıra dışı' diye niteleyen avukatlar, Yargıç Berman'a sundukları dilekçede, söz konusu yasa gereği bazı uluslararası bankalara para cezası verildiği belirtilerek 'ABD'de ile hiçbir bağlantısı olmayan Mehmet Hakan Atilla'nın, Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasasına (IEEPA) uymamaktan yargılanan ilk bankacı olduğu' savunuldu. Dilekçede ayrıca Atilla'nın iyi bir yurttaş, aile babası ve dürüst kişiliğine ilişkin örnekler sıralandı. Atilla'nın kaldığı cezaevi raporlarına göre örnek bir mahkum olduğu belirtilerek verilecek mahkumiyet kararında Berman'dan bu olumlu öğeleri değerlendirmesi istendi.

[old_news_related_template title="Hakim, Atilla'nın 'davanın düşürülmesi' talebini resmen reddetti" desc="New York’ta “Zarrab Davası” olarak başlayan, ancak Reza Zarrab’ın itirafçı olmasından sonra Halkbank eski Genel Müdürü Hakan Atilla’nın yargılandığı davada, Atilla’nın serbest kalmak için son umudu da söndü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/manset-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/hakim-atillanin-davanin-dusurulmesi-talebini-resmen-reddetti-2209469/"]

Atilla'nın avukatları Yargıç Berman'ın geçen ay kendisine iletilmesini istediği Türk bürokratlarla yapılan görüşmelerin tüm ayrıntılarını da mahkemeye sundu. Atilla'nın Türk Büyükelçiliği ve New York Başkonsolosluğu yetkilileri ile görüşmeleri ve Türk diplomatların Atilla ile cezaevinde yaptığı tüm görüşmeler belgelerde yer aldı. Kayıtlarda, Atilla'nın avukatlarının o dönemde Adalet Bakanlığı görevinde bulunan Bekir Bozdağ ve bakanlığa bağlı bürokratlarla da görüştüğü belirtildi.

DHA