Atilla’nın aldığı hapis cezası Temmuz 2019’da sona eriyordu. Ancak hem Atilla, hem de yargılamanın yapıldığı New York Güney Bölge Federal Başsavcılığı, ayrı ayrı temyiz başvurusunda bulunmuşlardı.

Hakan Atilla temyiz başvurusunda 'suçsuz' olduğunu ifade ederek, beraatini istemiş, Savcılık ise 32 ay hapis cezasının 'az olduğunu' iddia ederek, artırılmasını talep etmişti.

New York Güney Bölge Federal Savcılığı dün sürpriz bir kararla, temyiz başvurusunu geri çekerek, Atilla’nın almış olduğu 32 aylık hapis cezasının onanmasını istedi.

TEK ENGEL BAŞVURU

ABD kanunlarına göre bir sanık, dosyası temyizde olması halinde bir başka ülkeye iade edilemiyor. Savcılığın temyiz başvurusunu geri çekmesi ile, Atilla’nın Türkiye’ye iadesi önünde teknik olarak sadece kendi yapmış olduğu temyiz başvurusu kalmış oldu. Hakan Atilla’nın da bu başvuruyu geri çekmesi halinde, Türkiye’ye iadesi konusunda önünde hiçbir engel kalmayacak.

SAVCILIK: CEZASI ONANSIN

New York Güney Bölgesi Başsavcısı Geoffrey Steven Berman imzasıyla sunulan temyiz başvurusunu geri çekme dilekçesi, ekleriyle birlikte 200 sayfanın üzerinde.Dilekçede savcılık, daha önce yaptığı karşı temyiz davasından vazgeçtiğini belirtti. Yeni başvuruyla da Atilla’ya daha önce hakim Richard Berman tarafından verilen 32 aylık mahkumiyet kararının onanmasını istedi.


[old_news_related_template title="Son dakika: Hakan Atilla davasından sonra Halkbank hisselerinde son durum" desc="New York Savcılığı'nın, Hakan Atilla'nın cezasının artırılmasını istediği temyiz başvurusunu geri çektiğine yönelik haberlerin ardından Halkbank hisseleri yüzde 2'nin üzerinde yükselişle açıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/halkson1_16_9_1544167602.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/son-dakika-hakan-atilla-davasindan-sonra-halkbank-hisselerinde-son-durum-2781480/"]


Savcılığın başvuru dilekçesinde, Reza Zarrab'ın Abdullah Happani ile Hakan Atilla’yla ilgili konuşmasının kayıtları, temyiz mahkemesine delil olarak sunuldu. Savcılık dilekçesinde, Hakan Atilla’nın Reza Zarrab tarafından sahte belge, beyan ve rüşvet yoluyla gerçekleştirilen İran ambargosu ihlalini bildiğini, hatta mevcut kanıtların bunun bir parçası olduğunu gösterdiğini iddia etti.